Wednesday, January 30, 2013

Birds of a Feather -Serkan Cura, Spring Summer Couture 2013

Serkan Cura's runway was truly spectacular in Paris Couture Week. Aptly named "Birds of Eden", it was filled with feathers and embellishments that resembled wild imaginary creatures of a fantastic Avatar-like world. There is also the obvious Black Swan resemblance. I can easily imagine these dresses on Lady Gaga, Rooney Mara, Diane Kruger and even Cate Blanchett. The jackets can easily be tamed down with the simple addition of a skirt or pants. Some looks have their own matching minaudieres. I love all of these creations so much that I cannot pick any favorites but overall, the white mini dresses are gorgeous as well as the second look from the end. I'm wondering wheter the Turkish born designer will have any bold Turkish followers (not counting the jackets). 

Paris Couture Haftası'nda Serkan Cura'nın  podyumu gerçekten gözalıcı. Defile fotoğraflarından anlaşıldığı kadarı ile az parça olmasına rağmen hepsi birer şaheser olduğu için yeterince doyurucu. "Cennet Kuşları" temalı koleksiyon adının kesinlikle hakkını verdi. Her biri Avatar gibi fantastik bir dünyadan muhteşem yaratıkları andıran kıyafetler bolca tüy ve benzeri süslemelerle bezeliydi. Tabii Siyah Kuğu benzerlikleri de göz ardı edilemez. Bu kıyafetleri Lady Gaga, Rooney Mara, Diane Kruger ve hatta Cate Blanchett'in üzerinde kırmızı halıda gözümün önüne getirebiliyorum. Kırmızı halı dediğin böyle parçalarla dolu olmalı. Ceketlerse birer etek veya pantolon eklerseniz son derece kullanılabilir parçalar. Bazı kıyafetlerin kendi mini mücevher çantaları bulunuyor. Hepsini çok sevdiğim için favori belirleyemeyeceğim ama beyaz mini elbiseler ile sondan ikinci görünüme bayıldım. Peki Serkan Cura'nın cesur tasarımlarını (ceketleri saymıyorum) giyebilecek bir Türk çıkacak mı? 















Tuesday, January 29, 2013

Magic Carpet Ride - SAG 2013

SAG Awards red carpet looks were a bit dull, to say the least. Most of the looks were just run-of-the-mill evening gowns. Here are some of the better ones... It's interesting how all of them are column dresses except for a Christian Dior piece. 

SAG Ödül Törenindeki kıyafetlerin çok çok sıkıcıydı. Bir çok düğünde buradakilerden daha şık görünümler bulmak mümkün. Şimdi daha iyicelerine göz atalım. Bir Dior dışında hepsi dümdüz inen kesimlere sahip ve elbisenin kendisinden çok hatların güzelliği ile hoş duran elbiseler.  




Ellie Kemper - Reem Acra 
That color is simply gorgeous on that skin tone and the dress fits so well too. 
- Bu cilt tonuna bu renk muhteşem, ayrıca vücuda oturuşu da pek bir hoş, pek hanım hanımcık. 


Helen Hunt - Romona Keveza 
- OK, it's the simplest dress ever but Helen just shines through in it. 
- Çok basit bir elbise olabilir ama Helen'e çok yakışmış, bu kadar payete rağmen parıltıların mat olması artı. 



Jaimie Alexander - Marc Bouwer 
- The upper half is daring but the fabric makes it look a bit cheap. 
- Kumaş ve alt bedendeki büzgülere bayılmasam da, üst kısmı hoşuma gitti.  


Kerry Washington - Rodarte 
- Gorgeous dress, the armour like bodice is amazing in terms of shape and craftsmanship. 
- Önden kesinlikle muhteşem bir elbise. Yakanın kesimi ve işçilik çok güzel.  



Marion Cotillard - Christian Dior 
- This is the only non-column dress that I like, most probably because it has pockets. Pockets are awesome, I'm a sucker for pockets in skirts and dresses. I had even thought of adding pockets to my wedding dress. 
- Bu elbise favorilerimin içindeki tek kabarık etekli olan. Neden favorilerime girdiğini de çok iyi biliyorum, çünkü cepleri var. Cepli etek ve elbiselere her zaman bayılmışımdır. Bir an için gelinliğime bile cep diktirmeyi düşünmüş bir insanım ben. Çuvala cep koysunlar, giyerim.  


Katrina Bowden - Badgley Mischka 
- Gorgeous dress, can'tsay the same thing about the clutch. It's too big for the red carpet. 
- Elbise çok güzel ama clutch olmamış, kırmızı halı için fazla büyük. 




Maria Menounos - Randi Rahm 
- The colour and the low-cut back are so amazing. 
- Renk ve derin sırt dekoltesi muhteşem. Taşıyana da bravo. 




Nina Dobrev - Elie Saab 
- This is my favorite look from the night. Colour and the lace windows are so lovely. Nina Dobrev has the perfect body and posture for it, maybe better than most models. Her accessories are all very fitting choices as well. 
- Bu benim geceden en favori seçimim. Nina Dobrev'in vücut yapısı ve inanılmaz duruşu elbisenin rengini, kesimini ve dantel panelleri ortaya çıkaran en önemli unsur. Birçok mankenden daha iyi taşıyor elbiseyi. Aksesuar seçimi de kusursuz olunca beğenmeyecek hiç bir şey kalmıyor ortada. 

Friday, January 25, 2013

Stéphane Rolland, Spring Couture 2013

I have to admit, I was a complete and utter fool when I said the other day that the coutıre week is a bit disappointing this season, but that was before I saw the Stéphane Rolland, Alexander Vauthier, Serkan Cura and Iris van Herpen shows. They were all entirely phenomenal.  I'll just start with my favorites from Stephane Rolland who does sculptural gowns like it's nothing.  I've been his fan since I saw this dress. The whole collection is almost completely black and while except for a few shades of gray and yet it's far from bland. Rolland's enormous flower appliques, subtle but phenomenal beading, oversize ruffles, the stark juxtaposition of black & white, emphasis on strong shoulders without being masculine, unexpected use of transparent details are all parts of a winning formula.  I also loved that Carmen dell Orefice, named ""world's oldest supermodel" at 81, was the  show's final face. It'll be a shame if we do not see a few of these on the red carpet, especially on Gwenyth Paltrow.

Geçen gün couture haftasının hayal kırıklığı olduğunu söylediğimde tamamen aceleci davranmışım,  Stéphane Rolland, Alexander Vauthier, Serkan Cura ve Iris van Herpen'in defilelerini görünce ne kadar ahmak olduğumu anladım. Hepsi gerçekten olağanüstü, buradan paylaşmaya çalışacağım. İlk olarak Stéphane Rolland'ın heykelimsi tasarımlarını paylaşmak istiyorum. Bunu her sezon o kadar ustalıkla yapıyor ki hayran olmamak elde değil. Zaten şu elbiseyi gördüğümden beri takipteyim. Tüm koleksiyon neredeyse sadece siyah ve beyaz, sadece arada grinin tonları var ama kesinlikle sıkıcı değil. Rolland'ın devasa çiçek aplikleri, belli belirsiz ama inanılmaz detaylı işlemeleri, devasa farbalaları, siyah ve beyazın keskin birlikteliği, maskülenlikten uzak güçlü omuzları, transparanların beklenmedik kullanımı ile defilenin tamamı bir göz banyosu şeklinde geçti. Dünyanın en yaşlı süpermodeli ünvanına sahip 81 yaşındaki Carmen dell Orefice'in defileyi kapatmasına bayıldım. Sonuç olarak bu modellerin en az 3-5 tanesini ödül törenlerinde görmezsek gerçekten yazık olacak. Özellikle bir kaç tanesini Gwenyth Paltrow'ün üzerinde şimdiden hayal edebiliyorum.    


























Source (Kaynak): WWD

Thursday, January 24, 2013

Paris Couture Week Streetstyle - Russian Takeover

The weather conditions in Paris for Spring 2013 Couture Week are definitely favorable for the Russian invaders editors. Anya Ziourova, Elena Perminova, Ulyana Sergeenko and Miroslava Duma, all brought out their heavy artillery (fur accessories, huge mittens, cute hats and cold defying genes) for ultra fun and fashionable looks. 

Paris'in hava durumu Rus'lara yaradı. Couture haftasında Anya Ziourova, Elena Perminova, Ulyana Sergeenko ve Miroslava Duma, hepsi ağır silahları (kürk aksesuarlar, kocaman eldivenler, birbirinden değişik şapkalar ve soğuğa dayanıklı muhteşem genleri) ile sokaklardaydı.


















Source (Kaynak): Style.com, Stockholm Streetstyle, HarpersBazaar