Tuesday, April 30, 2013

Surfer Cool - Splurge vs. Steal (Proenza Schouler or Mexican Threads)





Proenza Schouler's capsule collection for Net-a-porter is full of their hits in relaxed understated sporty styles, I want them all. Yet, my humble budget allows me to windowshop only. Yet, we immortals can attain a similar look by looking for the originals. The baja hoodies by Mexican Threads promises a soft touch and once you DIY a little leather trimming on them, voila, you almost got yourself the Proenza Schouler surfer coolitude. (Is that even a word?)


 

Friday, April 26, 2013

Spring Summer Footwear Trends Vol.5 - Fun at Every Age

Who says that heels can't be fun? These heels are for the little girl within every woman. You name it, they've got it. Poodles, flamingos, sea shells, spots, jumping ropes, jingle bells, plastic beads, zigzags, polka dots, rainbow colors. Nicholas Kirkwood, Diane von Fürstenberg, Charlotte Olympia, Sophia Webster and Tory Burch have unleashed their inner child and she is asking you to come out and play with your heels.

Kim demiş topuklular eğlenceli olama diye? Bu gördükleriniz her kadının içindeki küçük kız için. Ne ararsanız var. Pembe kanişler, deniz kabukları, plastik boncuklar, zikzaklar, puantiyeler, çıngıraklar, gökkuşağı renkleri, flamingolar... Nicholas Kirkwood, Diane von Fürstenberg, Charlotte Olympia, Sophia Webster ve Tory Burch içlerindeki çocuğu serbest bırakmışlar ve o sizi oyuna davet ediyor. 






All pictures from Style.com
Tüm resimler Style.com

Tuesday, April 16, 2013

Spring Summer Footwear Trends Vol:4 - Metallica


Metallics are the new neutrals. They go with absolutely everything. For instance, the Dries Van Noten slingbacks below could save any summer outfit. I need them. The Christian Dior's are definitely the it-shoe of the season. The Fendi ones are totally adorable with their cubic design and cotton-candy colors. And since they are considered neutrals, you can also go wild with designs like Aperlai's towering wooden heels, Camilla Skovgaard's futuristic design and Alexander McQueen and Vikto&Rolf's extravagant shapes 8just imagine driving with those babies!). Proenza Schouler's heels are once again fantastic, while Rebecca Minkoff has made an extremely tame version.

For other spring summer shoe trends like snakeskin, ankle straps and plexiglass details, click here, here and here.

Metalik görünümlü ayakkabılar yeni nötrler, yani herşeyle uyumlular. Mesela şu Dries Van Noten'lar her türlü yaz kombinine uygun. Kendilerine fecii bir şekilde ihtiyacım var. Christian Dior'lar kesinlikle bu sezonun en in parçalarından. Fendi'nin kübik tasarımı ve pamuk şekeri renkleri kesinlikle harika. Ayrıca nötr renkler oldukları için, çılgına kaçan tasarımları tercih edebilirsiniz, mesela Aperlai'n delice yüksek ahşap topukları, Camilla Skovgaard'ın fütüristik tasarımları, Alexander McQueen'in Mandarin ilhamlı ve Viktor&Rolf'un incili tasarımları (bu sonuncusu ile araba kullandığınızı bir hayal eder misiniz!). Proenza Schouler bir kez daha süper bir topuk şekli yakalamış. Rebecca Minkoff ise son derece giyilebilir ama bir o kadar da şık ayakkabılar tasarlamış.

Yılan derisi, bilekten bağcıklılar ve pleksi detaylı gibi daha önce diğer trendlere göz atmak isterseniz, tık, tık ve tık.

Sunday, April 14, 2013

Spring Summer Footwear Trends Vol:3 - Plexiglass Details

This season is all about transparency and plexiglass details can be found in all accessories. Be sure to get a pair of heels, a bag or bangles. Here are some choices.I personally prefer the plexiglass in the heels because the thought of clear plastic touching my skin in the summer is completely unbearable. Which one would you pick? Givenchy, Andrew Kayla, Sophia Webster, Charlotte Olympia or Stuart Weitzman?   
 
Click for other trends of the season, for snakeskin and for ankle straps.
 
Bu sezon şeffaflık ön planda ve tüm aksesuarlarda pleksi detaylar var. Bir çift ayakkabı, bileklikler veya bir çanta. En azından birini edinmelisiniz. İşte size seçenekler. Ben topukları pleksiden yapılanları tercih ediyorum çünkü yaz sıcaklarında şeffaf plastiğin derime dokunması fikri bile son derece irite edici. Sizin tercihiniz hangisi olurdu? Givenchy, Andrew Kayla, Sophia Webster, Charlotte Olympia veya Stuart Weitzman?  
 
Sezonun diğer trendleri için tıklayın, yılan derisi ve  bilekten bağcıklılar.

Saturday, April 13, 2013

Spring Summer Footwear Trends Vol:2 - Ankle Straps

Continuing with Spring Summer 2013 trends in footwear, make sure to buy a lot of cropped trousers and roll up your jeans this year because you will want to showcase your new heels with ankle straps. Those of us with the thin ankles are so lucky. Yet, there are so many varieties that you can be sure to find one that suits you. 

The thicker and higher the straps are really modern and give even floral dresses and edge while the thinner straps will suit more elegant outfits. My favorites are by Blonda Castana, Emporio Armani (love the sleek lines), Aquazurra (the pineapple detail is amazing), Arfango, Vionnet, SW1 by Stuart Weitzman, Casadei and Vionnet (never imagined pearls could look so modern). I also threw in a Charlotte Olympia for those who prefer platform models. On a last note, ankle straps divide the leg, hence making your legs look shorter, so proceed with caution. You may want to opt for nude colored straps.

2013 yazı için ayakkabı trendlerine devam ediyorum. Bu yıl bilekten bağcıklı modellerimizi göstermek için bolca kısa paçalı pantolon alacağız ve kotların paçalarını iyice kıvıracağız. İnce bilekleri olanlar çok şanslı. Yine de o kadar çok değişik modeli var ki, herkese yakışacak biri elbette bulunur.

Daha kalın ve bileğin yukarlarında olanları daha trendy ve çiçekli elbiselere bile modern bir hava katıyorlar. İnce bantlılar ise daha elegan kombinler yapmak için uygun. Favorilerimin çoğunu buraya ekledim; Blonda Castana, Emporio Armani (temiz hatlarına bayıldım), Aquazurra (ananas detayına bayılmamak imkansız), Arfango, Vionnet, SW1 by Stuart Weitzman, Casadei ve Vionnet (incilerin bu kadar modern durabileceğine inanmazdım). Platformlu modelleri sevenler için bir de Charlotte Olympia ekledim. Son bir not olarak, biliyorsunuz bilekteki bantlar bacağı böldüğü için, bacak boyunuzu kısa gösterebilirler,o yüzden dikkatli olmakta fayda var. Bu durumda ten rengi bantlıları tercih edebilirsiniz.  

 

Thursday, April 11, 2013

Spring Summer Footwear Trends Vol:1 - Snakeskin

Nothing excites me in fashion as much as shoes, so I decided to dedicate the next few posts to footwear trends for Spring Summer 2013. Don't go shoe shopping without reading them. The first strongest trend that will grace our feet will be snakeskin. They come in a variety of forms, iridescent, metallic, tie-dye, black&white and neon. And, they are mostly faux snakeskin, so don't worry. To me, snakeskin is a neutral, no matter how wild it looks, it goes with almost everything. So be sure to snatch a pair soon. My favorites are by Alejandro Ingelmo, Isa Tapia, Jean Michel Cazabat, Edmundo Castillo, Arfango and Aquazurra. Which ones do you like?
 
Her sezon beni en çok heyecanlandıran şey ayakkabılardır, o yüzden bundan sonraki bir kaç postta bu yazın ayakkabı trendlerini inceleyeceğim. Bu trendlerden en belirgini bence yılan derisi. Işıltılı, metalik, neon, batif efekti, siyah beyaz, vb. bir çok formda karşımıza çıkıyor. Genelde çoğu gerçek yılan derisi olmadığından vicdan yapmadan da bu trendi takip edebilirsiniz. Bence yılan derisi gardropların nötr materyallerinden birisi, ne kadar çılgın olursa olsun bir çok şey ile uyumlu. İster baştan aşağı yılan derisi, isterse sadece detaylarda kullanılmış olsun, bu sezon mutlaka yılan derisi bir ayakkabı edinin.  Favorilerim Alejandro Ingelmo, Isa Tapia, Jean Michel Cazabat, Edmundo Castillo, Arfango ve Aquazurra. Sizinki hangisi?


Monday, April 8, 2013

Yigal Azrouel FW 2013

Since the weather has taken anawful u-turn on us, I can only comfort myself by looking at Fall Winter 2013 collections. Yigal Azrouel has not disappointed me yet again and presented a hugely wearable collection. Loving the military green, leather details, sleek peplums and simple sexy cuts. I would totally copy all 6 looks below without hesitation, with the exception of different shoes for the white looks.
 
Havaların bu dayanılmaz kararsızlığında renkli, baharlık koleksiyonlara bakmak sadece sinirlerimi bozduğundan, Sonbahar Kış 2013 koleksiyonları ile yetiniyorum. Yigal Azrouel yine beni hayal kırıklığına uğratmadı, böyle giyilebilir koleksiyonlara bayılıyorum. (Ah bir de satın alınabilir olsa.) asker yeşili, deri detaylar, temiz peplum silüetler ve temiz seksi kesimler şahane. Aşağıdaki 6 görünümü de baştan aşağıya kopyalayıp giyebilirim, hiç sorun değil. Belki bir tek beyaz elbisenin altına farklı bir ayakkabı tercihim olurdu.
 






Tuesday, April 2, 2013

Blog Find - What Ali Wore

What Ali Wore is a blog by Zoe Spawton, a photographer in Berlin, chronicling the daily outfits of an elderly gentleman named Ali who is a doctor turned tailor with 18 kids. And you guessed it right, he is Turkish. I leave you to it. He is rocking the Canadian tuxedo below.

What Ali Wore, Berlin'de yaşayan Zoe Spawton isimli bir fotoğrafçının blogu, Ali adında 18 çocuklu, doktorken terziliğe dönmüş yaşlıca bir beyefendinin günlük kıyafetlerini fotoğraflıyor. Evet, doğru tahmin ettiniz, beyefendi bir Türk. Buradan gezinebilirsiniz.